Alems kyrkoarkiv koralbokSida ur Koralbok från Ålems kyrkoarkiv, 1645. Foto: Riksarkivet.
I Riksarkivets digitala forskarsal kan du hitta till många godbitar för släktforskare genom att söka efter innehåll utifrån olika ämnesområden. Där har kategorierna Musik och film och Arkiv med judisk anknytning nyligen uppdaterats.

I Digitala forskarsalen på Riksarkivets webbplats hittar du under fliken Ämnesområde olika spännande kategorier att söka digitaliserade arkivhandlingar i.

Till exempel har ämnesområdet Musik och film nyligen fyllts på med länkar till digitaliserade koralböcker, mässböcker och notböcker hämtade ur kyrkoarkiven. Tillägget omfattar främst material från 1500-tal fram till och med 1700-tal.

Nytt är också en inbjudan till svenska kompositörer att delta i en tävling om komponerade av en marsch till olympiska spelen i Stockholm 1912.

Lättare att hitta judisk släkt

En annan nyhet är att ämnesområdet Arkiv med judisk anknytning nu har indelats ortsvis. I kategorin hittar du även information om judar som flydde från Danmark till Sverige, judiska personer som registrerats i folkräkningar samt i SCB-utdragen för födda, vigda, döda, emigrerade och i församlingsutdrag.

Ta en titt i Digitala forskarsalen på riksarkivet.se