arets bok om sv hist2022
I hård konkurrens har en historiebok för släktforskare korats till årets bok om svensk historia. 

Sveriges historia för släktforskare, skriven av Roger Axelsson, Carin Bergström, Carl Henrik Carlsson och Sofia Ling, har röstats fram som Årets bok om svensk historia 2022. Boken spänner över sju hundra år av Sveriges historia, men liksom släktforskaren börjar den i det nära förflutna och söker sig allt längre bakåt – så långt som källorna brukar kunna föra släktforskaren. De fyra författarna är både historiker och erfarna släktforskare.

Sveriges långa historia tvåa

Den vinnande boken fick 27 procent av rösterna. På andra plats kom Sveriges långa historia. Människor, makt och gudar under 14 000 år av Jonathan Lindström och på tredje plats Falkens flykt och den stora evakueringen över Östersjön 1943–1944 av Marcus Wallén.

Läs mer på Nättidningen svensk historia


lasebok for slaktforskareSveriges historia för släktforskare
finns i Rötterbokhandeln

Sveriges historia för släktforskare tar vid där de gamla längderna slutar och försöker besvara denna typ av frågor, som för oss närmare våra anfäders och anmödrars liv.

Boken är ett utmärkt komplementet för alla som är nyfikna på sina släktingars omständigheter men är också till nytta för alla kulturhistoriskt intresserade.

Den finns förstås att köpa i Rötterbokhandeln.

Köp boken i Rötterbokhandeln