I dag den 27 januari är det Internationella minnesdagen över Förintelsens offer. För att uppmärksamma detta delar vi med oss av berättelsen om David Rossler, som hölls gömd från nazisterna under andra världskriget, och hur traditionell släktforskning många år senare återförenade honom med ättlingarna till mannen som räddade hans liv. 

David Rossler växte upp i Bryssel på 1940-talet, där hans uppväxt präglades av andra världskriget och Tysklands ockupation av Belgien. För att undvika nazisternas förföljelse togs David och hans mor in av familjen Bourlet, som räddade dem från deportation till koncentrationsläger.

Davids son, Lionel, försökte under många år hitta familjen Bourlet. Efter att ha vänt sig till sociala medier fick han kontakt med Marie Cappart, Belgienchef hos släktforskningsföretaget MyHeritage. Hon lyckades att med hjälp av gamla register, dokument och data assistera familjen Rossler att återfå kontakten med familjen Bourlet.

Här kan du läsa hela den rörande berättelsen hos MyHeritage. Återföreningen finns också dokumenterad i en video som du kan se på samma länk (obs! Videon har engelsk textning).