Kanske hittar du nya uppgifter om dina estlandssvenska rötter med hjälp av den nya databasen Våra Anor? Bildkälla: estlandssvenskarna.org  Kanske hittar du nya uppgifter om dina estlandssvenska rötter med hjälp av den nya databasen Våra Anor? Bildkälla: estlandssvenskarna.org

Estlandssvenskarna SOV har tagit fram släktdatabasen Våra Anor som innehåller information om cirka 50 000 estlandssvenskar från 1700-talet till nutid. Databasen invigs lördagen den 4 december klockan 14.00. 

Materialet är sammanställt av enskilda släktforskare och består, förutom personuppgifter, bland annat av personbilder, registerkort med fotografi, foton från Estniska Riksarkivets passregister 1930–1939, fotografier av gravstenar, minnesmärken, gårdar, bomärken, gravkartor, artiklar och berättelser.

Databasen Våra Anor blir tillgänglig för medlemmar i Estlandssvenskarna SOV och hembygdsföreningar knutna till det estlandssvenska kulturområdet. 

Läs mer om databasen: estlandssvenskarna.org

Invigning på plats och digitalt

Databasen lanseras lördagen den 4 december klockan 14.00. Invigningen kommer att ske i Estniska Huset i Stockholm, och kommer också att sändas live via Zoom för den som inte har möjlighet att delta på plats. 

Läs mer och anmäl dig till invigningen här

 

  

Annonser