sv portrattarkiv
Nu har porträttentusiasten Omar Henriksson och Föreningen Svenskt Porträttarkiv passerat 700 000 namngivna porträtt i sin databas. Att söka i arkivet är gratis och du som vill effektivisera ditt porträttletande kan numera ladda upp ditt släktträd och luta dig tillbaka. 

Svenskt Porträttarkiv är en sökbar databas med porträtt från i huvudsak porträttgallerier i bokform, som gavs ut i mängder under 1900-talets första decennier. Merparten har skannats in av entusiasten Omar Henriksson i Sandviken som har samlat på bland annat porträttgallerier under många år.

Numera arbetar Föreningen Svenskt Porträttarkiv med att göra Omars enorma bildsamling tillgänglig genom sajten Svenskt Porträttarkiv, som har syftet att göra porträttarkivet sökbart på nätet och ge sidans besökare möjligheten att utöka informationen kring varje porträtt.

sv portrattarkiv liten2Sammanlänkad med Facebook

Databasen är sammanlänkad med Facebook och för att ha möjlighet att lägga till/redigera fakta eller ladda upp ett porträtt behöver du logga in med Facebook samt vara medlem i Facebook-gruppen Svenskt Porträttarkiv.

Men för att söka släktingar behöver du bara gå till hemsidan, skriva in namnet på den du söker och hoppas på tur. En bra funktion för släktforskare är att man kan effektivisera sitt porträttletande genom att ladda upp sitt släktträd i form av en GEDCOM-fil. På så vis kan du automatiskt få porträtt-träffar på personer i släkten, förutsatt att uppgifterna matchar varandra.

Finns någon av dina släktingar på bild i arkivet – sök här!

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Vi ses i Borås!

Ska du besöka Släktforskardagarna i Borås i helgen? Då är du varmt välkommen till Sveriges Släktfors...

Veckans gravsten tillhör en man som fick betydligt mer än sin beskärda del av sorger i livet, till s...

Nu är det mindre än en vecka kvar till årets mest efterlängtade händelse i släktforskarvärlden. Borå...

På veckans porträttfynd hittar du en driftig småländska som tog sig an kung Oskar II:s oäkta son. El...

Nu finns rotemansregistret tillgängligt i Arkiv Digital. Rotemansregistret består av drygt 6,3 miljo...

Fler artiklar

Annonser