house of knowledge pressbild boras beskurenSkulpturen House of Knowledge utanför Textile Fashion Center. Foto: Sofia Carlenberg
Nytt år och nya släktforskardagar att se fram emot! I augusti är det Borås och Borås Släktforskare som står värd för den stora släktforskarmässan.

Borås, vackert belägen vid ån Viskan, vilar på ett rikt historiskt arv och är numera även ett centrum för konst och design. Som Sveriges trettonde största stad med över 111 000 invånare, balanserar Borås mellan att vara en stor och en liten stad – en perfekt storlek för mässbesökare, som kan ta del av det mesta staden har att erbjuda inom bekvämt avstånd.

På hemsidan www.sfd2019.se finns redan en hel del information om Släktforskardagarna 2019 i Borås för både utställare och besökare.

Nyhetsbrev

Ett tips för dig som planerar att besöka årets släktforskardagar är att prenumerera på arrangörernas nyhetsbrev, där de löpande presenterar nyheter och nyttig information. De viktigaste nyheterna kommer du naturligtvis att få ta del av även här på Rötter, men i nyhetsbrevet får du lite längre och mer samlad information.

Håll dig uppdaterad inför årets största släktforskarhändelse – börja prenumerera på nyhetsbrevet här.

sfd2019 loggaFakta Släktforskardagarna 2019

  • Den 24-25 augusti 2019 arrangeras släktforskardagarna i Borås. Huvuddelen av evenemanget kommer att ske i nyuppförda Borås Kongresscenter. Föreläsningar och guidningar på fler platser planeras också.
  • Släktforskardagarna 2019 Borås arrangeras av Borås Släktforskare i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund och värdstaden Borås. Årets huvudsponsor är Arkiv Digital.
  • Släktforskardagarna bjuder årligen på en mässa med ett hundratal utställare, mängder av föreläsningar och andra kringarrangemang. Dagarna har de senaste åren lockat runt 5 000 besökare från hela Sverige och andra länder.
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Sveriges Släktforskarförbund och Rötterbokhandeln tar påskledigt från och med i morgon skärtorsdag, ...

Blev du dymmeloxen i morse?

För de flesta av oss är den här onsdagen en ganska vanlig dag, men förr inledde den så kallade Dymme...

Veckans gravsten bjuder inte bara på ett pampigt yttre, utan även på en släktgåta. I graven kom barn...

I årets andra nummer av tidningen Släkthistoriskt Forum är våra företagsamma förfäder i fokus. Hur v...

Den unge mannen på den här veckans porträttfynd gifte sig med en kvinna med det ovanliga namnet Hars...

Fler artiklar