Länkar

Länder

2012-11-09Håkan Skogsjö
Den här databasen innehåller uppgifter om 29.000 danska ortnamn (sognar, härader, etc).
2012-11-09Håkan Skogsjö
Anrik riksförening i Norge för släktforskare.
2012-11-09Håkan Skogsjö
Här finns möjlighet att söka i mormonernas stora databaser som lär innehålla uppgifter om 270 miljoner personer. Men en varning måste utfärdas: Kvaliteten är ofta beklämmande dålig, databasen innehåller mycket ofta rena felaktigheter. Det beror på att en stor del av materialet har bragts samman av amerikaner som varken behärskar det svenska språket eller har tillräckliga kunskaper om Sverige. Alltså: Det är en dödssynd att godta uppgifter ur denna databas utan att mycket noggrant kontrollera dem i kyrkböcker och annat källmaterial.
2012-11-09Håkan Skogsjö
En sida om släktforskning i Frankrike. Tyvärr endast på franska.
2012-11-09Håkan Skogsjö
Ett bra hjälpmedel för den som söker sina rötter i Italien. Här kan du få kartor med alla existerande släktnamns utbredning, och kan på detta sätt lokalisera en släkt (eller ett efternamn) innan du går vidare i andra källor. En amerikansk motsvarighet är knuten till sajten.
2012-11-09Håkan Skogsjö
Ett frivilligprojekt som syftar till att publicera avskrifter de amerikanska folkräkningar (census). Rätt många finns redan publicerade, men du måste veta var personen bodde (delstat och county) för att kunna hitta vederbörande. Det finns också möjlighet att göra efterlysningar för Census, så kan frivilliga hjälpa till.

Annonser