Länkar

Tyskland

2023-01-30Håkan Skogsjö
En omfattande tysk länklista till släktforskarsajter.
2023-01-25Håkan Skogsjö
Citat från hemsidan: Vi startade G-gruppen i januari 1997. Gruppen växte snabbt till 12 medlemmar. Därefter har inte gruppen utökats. Alla gruppens medlemmar härstammade från invandrare från 1600-talet och framåt. Några av oss är själva tyska invandrare av första generationen. Tysk invandring till Sverige kom inte bara från dagens Tyskland, utan även ifrån det som i dag är Polen, Baltikum och Finland. Därav namnet G-Gruppen, där G bland annat står för Germania, som romarna med ett gemensamt namn kallade Tyskland och Östersjöområdet. G står också för genealogi, Goethe och Geschichte (tyska för historia). Målet med G-Gruppen har hela tiden varit att hjälpa varandra, men även andra i forskningsarbetet. Genom det arbete, som gjorts under de senaste två åren, har många kontakter etablerats, vilket lett till goda resultat i vår och andras forskning. Många forskare hörde av sig och ville själva delta i arbetet. Genom bildandet den 14 december 2000 av den öppna släktforskarföreningen Föreningen G-gruppen, Östersjögrannar, migration och tyska anor kan alla forskare med dessa intressen vara med och delta.
2023-01-25Håkan Skogsjö
En flitig tysk amatörforskare, Andreas Hanacek i Stuttgart, har samlat en mängd användbara Internet-referenser som rör släktforskning i Tyskland. På tyska och engelska.
2023-01-25Håkan Skogsjö
En flitig tysk amatörforskare, Andreas Hanacek i Stuttgart, har samlat en mängd användbara Internet-referenser som rör arkiv i Tyskland och Österrike. På tyska och engelska.

Annonser