#42652

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
G. Hjalmar Törnqvist
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Jörgen Johansson, Stockholm
Uppladdad
2005-02-20 19:00:23
Tillhör album
Okänd, från album som tillhört min mormor Frida Carlsson i Yxenhult, samma album som #42572

Kommentarer (4)

Jeanett Rousu

Jag vill gärna veta mer om din släkt, Anders Axelsson. Jag skriver på en bok om spelmännen i Markaryd, däribland Anders Bredal.
/Jeanett Rousu jeanett.rousu[@]gmail.com (ta bort [] runt snabel-a.)
Anders Axelsson

Hjalmar Törnkvist var min morfar. Han föddes och växte upp på gården Svealund på Bergö i Finströms socken på Åland. Efter utbildning till fotograf i Chicago i början av 1890-talet(han var född 1874) återvände han till fädernegården i Åmot (tror jag) utanför Markaryd. Gården kallades Bredals efter Hjalmars farfar, bonden och spelemannen Anders Bredal. Morfar var verksam som fotograf i Sunnerbo och norra Skåne under ett stort antal år men fick sluta med detta då astma stoppade det tunga kånkandet av fotoutrustningen per cykel. Hans kamera är i gott förvar i min fars föräldrahem i Vrigstad.
Margaretha Kristoffersson

Jag har porträtt av en anhörig kvinna som var gift med en ålänning och bosatt på Åland. År 1895 är ett porträtt taget av henne, av samme fotograf, G Hjalmar Törnqvist, Svealund, Åland. Mvh. Margaretha Kristoffersson, Norsjö.
Håkan Skogsjö

Den här bilden hör inte hemma i landskapet Åland. Dock vet jag inte säkert var den rätteligen ska placeras. Det finns en socken Åland i Uppland och där finns också en gård Svealund, men fotografen Törnqvist verkar av andra kort att döma ha varit verksam i Småland och Skåne. Men kanske någon har lösningen på detta problem?
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi