Länkar

Östergötland

2023-01-25Håkan Skogsjö
Samlingsportal för kulturhistoria från Östergötland. Här finns vidarelänkar till foton, filmer, levnadsbeskrivningar, kartor, databaser och mycket mer på ett och samma ställe. Via portalen kan du också geografiskt eller med hjälp av sökfunktionen söka efter arkiv, hembygdsföreningar, museer, bibliotek eller projekt som du är intresserad av.
2023-01-25
Länsmuseum för Östergötlands län, beläget i Linköping.
2023-01-25
S:t Ragnhilds Gille är en hembygdsförening som verkar i Söderköping. Den grundades 1918 och driver ett stadshistoriskt museum, beläget intill S:t Laurentii kyrka i staden.
2023-01-25
Föreningen Gamla Norrköping bildades den 8 januari 1930 och har som sitt motto Bevara stadens årsringar. Föreningen har genom åren utgivit ett stort antal böcker och skrifter som på varierande sätt belyser och kommenterar Norrköpings historia, arkitektur, stadsbyggnad etc.
2023-01-25Håkan Skogsjö
Genom samverkan mellan i första hand ämnet historia vid Linköpings universitet, Kulturarvsdatabas Östergötland, Åtvidabergs kommun och Arbetsförmedlingen i Åtvidaberg bildades hösten 1998 Åtvidabergsprojektet, ett kulturarvsprojekt kring bruks- och industrisamhället Åtvidaberg. Från och med 1 januari 2002 upphör projektformen och ingår nu som ordinarie verksamhet hos kultur- och fritidsnämnden - med det nya namnet Brukskultur Åtvidaberg. Brukskultur Åtvidaberg har två huvudinriktningar: dels att bygga upp en kunskapsbas som illustrerar den svenska bruks- och industriortens historia genom exempel från åtvidabergsområdet, dels att i museal form skildra helheten i ett svenskt brukssystem.
2023-01-25
Förbundet organiserar 95 östgötska föreningar.

Annonser