Länkar

Kyrkohistoria

2023-01-26Håkan Skogsjö
Omfattar församlingarna Västra Karup, Torekov och Hov i Skåne. Här finns avskrifter av kyrkböckerna för Torekov upplagda, klicka på länken Släktforskning eller Pastoratets kyrkböcker.
2023-01-26Håkan Skogsjö
Förening som ordnar möten och symposier och ger ut skrifter samt har till uppgift att främja arbetet med ett nytt Göteborgs stifts herdaminne.
2023-01-26Håkan Skogsjö
En mötesplats för alla som intresserar sig för Skara stift, dess historia och andliga liv i äldre och nyare tider.
2023-01-25Håkan Skogsjö
Sammanställningen på hemsidan systematiserar uppgifter om indelning, förande och förvaring av kyrkoböcker m.m. från äldsta tid fram till 1989. Förteckningen bygger matriklar, landsarkivens historiska redogörelser, folkräkningsredogörelser och många andra källor. Uppgifterna har registrerats på data vid den demografiska databasen i Umeå. Huvudförteckningen innehåller 4 381 församlingsnamn och kompletteras av flera speciella förteckningar över särskilda slag av församlingar, förlossningsanstalter m.m.
2023-01-25Håkan Skogsjö
I Bebyggelseregistret, BBR, kan du söka information om vårt byggda kulturarv. Här finns uppgifter om all slags bebyggelse, allt från traditionella timmerhus till modern stadsbebyggelse. En stor del av byggnaderna visas med foton. De ca 12 000 byggnader som är skyddade som byggnadsminnen och kyrkor, finns presenterade.
2023-01-25Håkan Skogsjö
Här finns bilder på kyrkor i Danmark. Men tyvärr inga andra uppgifter om kyrkorna eller socknarna.

Annonser