fodda sodermanlandSökning i personregister födda i Södermanland. Bildmontage Arkiv Digital.

Arkiv Digital fortsätter att med hjälp av landets släktforskarföreningar publicera personregister till äldre kyrkböcker och det senaste tillskottet är ett antal församlingar i östra Södermanland.

Registret är skapat av Nyköpings-Oxelösunds släktforskarförening och omfattar födda, vigda och döda från äldsta tid (vanligtvis slutet av 1600-talet) fram till omkring 1860.

Trettiotal nya församlingar

Du med sörmländska anor kan glädjas åt att alla församlingar i Nyköpings gamla storkommun numera finns med: Bergshammar, Bogsta, Bälinge, Bärbo, Dillnäs, Frustuna, Gryt, Gåsinge, Halla, Husby-Oppunda, Kattnäs, Kila, Lid, Ludgo, Lunda, Lästringe, Nykyrka, Nyköpings Västra och Sankt Nicolai, Nyköpings Östra och Helgona, Ripsa, Runtuna, Råby-Rönö, Spelvik, Stigtomta, Svärta, Sättersta, Torsåker, Trosa land, Trosa stad, Tuna, Tunaberg, Tystberga, Vagnhärad, Vrena och Västerljung.

Arkiv Digital har kopplat samtliga registerposter till bilder av kyrkoböckerna.

Fler föreningssamarbeten

Registret har kunnat publiceras genom att en överenskommelse träffats mellan Nyköpings-Oxelösunds släktforskarförening och Arkiv Digital, som sedan tidigare har ett personregister till ett tjugotal församlingar i södra Södermanland genom sitt samarbete med Katrineholm-Flen-Vingåkers släktforskarförening.

Arkiv Digital har ambitionen att publicera fler personregister, både sådana som företaget har tagit fram på egen hand och sådana som släktforskarföreningar runt om i Sverige har skapat genom åren.

– Vi har redan träffat avtal med ytterligare föreningar och förhoppningsvis blir det snart ännu fler, säger Mikael Karlsson, VD för Arkiv Digital.

En av föreningarna AD nyligen har träffat ett avtal med är Kronobergs Genealogiska förening (KGF) och till hösten kommer deras ca 1,7 miljoner registerposter med födda, vigda, döda finnas tillgängliga även för Arkiv Digitals abonnenter.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button