#31140

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Charlotte Hermanson
Tryckt information på fotografiets baksida
Charlotte Hermanson, Skara. Filial: Lundsbrunn
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Allan Ohlson, Karlstad
Uppladdare
Allan Ohlson
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2004-04-09 14:30:06
Köpt tillsammans med gamla vykort i en kartong. På baksidan skrivet med bläck: Beth och Jan-Carl Kuylenstierna 1912. (hund)

Kommentarer (3)

Christina Kuylenstierna

Personerna på bilden är min farmor. "Beth" Elisabeth Kuylenstierna och min far Jan-Carl Kuylenstierna. Vad hunden hette minns jag inte kan ha en målning av den ngn stans som farmor gjorde. Farmor Beth var mkt konstnärlig och jag har fler alster som hon gjort, både målningar och broderier. Farmor var också en duktig ryttarinna. Både farmor och min far utövade tennis och älskade att titta på spelet vid de gamla tennisbanorna vid Kinnekullegatan.
Johan Hjertén

Beth Kuylenstierna var idrottsintresserad som ung, bl a en entusiastisk skridskoåkare. Hon var även konstnärlig, målade och broderade. Jag har en vacker broderad duk av henne. Hon bodde som änka i Skara på Bommagatan, min far bodde inneboende hos henne under studietiden. Sonen Jan-Carl K, den lille gossen på bilden, var en duktig tennisspelare och arbetade vid lantbruksnämnden i Skara. Han gifte sig med Alice Alström. Ovanstående vet jag genom min far Lars.
Peter Karlsson

Sveriges dödbok 1950-1999 ger att den lille är <i>Jan Carl Kuylenstierna</i> född 1912-02-05 i Skara och död 1994-07-15, Skara. Modern Beth är då <i>Charlotta Elisabeth Påhlman</i>, född 1880-12-29 på Karstorp i S:t Johannes socken (E). [av Påhlman nr 501] Fadern/mannen här var Johan Carl Harry Kuylenstierna, född 1881-02-12 på Nyckelby, Synnerby socken (R). -Se vidare i band IV, sidan 354 i Gustaf Elgenstiernas 'Svenska adelns ättartavlor'.<p>Dödboken åter ger sedan att 'Beth' dog 1976-08-27 i Skara - hon blev änka redan 1941-12-27.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi