#4761

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Atelier Kjellgren
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Magnus Christiansson, Malmö
Uppladdare
Magnus Christiansson
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2002-12-01 21:51:00
Bredvid detta foto i fotopärmen står det skrivet "Lisa Wallenius". Fotot ingår i samma album som bild #4745.

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi

Kommentarer (4)

Olof Wallenius

Ja, Lisa var en släkting till mig. 1951 gjorde min yngre bror och jag (12 och 13 år) en cykeltur genom Sverige och då bodde vi några dagar hos Karl-Axel och Ingegerd. Hos Lisa bodde också ett finskt krigsbarn, Aki Casewa, som numera bor i Hjo. Härom året besökte jag f d affären i Linderyd och pratade med nuvarande ägaren. Affärsdelen är ombyggd till kök. Jag fotograferade även två tavlor föreställande huset med bensinpumpar. Jag har bilder från Lisa tagna vid ett släktmöte 1950.
Sven-Eric Andersson

Lisa Wallenius bror Karl-Axel var gift med en av mina fastrar. Som barn var jag ofta på besök i familjens butik som låg i korsningen mellan Tidaholmsvägen och Jönköping-Hjo vägen. Det var åren omkring 1950. Lisa var starkt religiös och jag minns henne som mycket intelligent. - Ovanstående är personligen upplevt.
Östen Freddriksson

Lisa var en mycket varm och omtänksam kvinna som, i vart fall under 40- och 50-talen, var en omtyckt söndagsskollärare i Norra Fågelås missionsförsamling. Hon arbetade alla år i brodern Karl-Axels affär i Linderyd.
Birgitta Persson

Hanna Elisabet (Lisa) Wallenius, född 1899 i Fridene, Skaraborgs län. Död 1971-05-14 i Norra Fågelås, var en god vän till min mor. Lisa var dotter till diversehandlaren Anders Olof Georg Wallenius i Linderyd, Norra Fågelås, född 1857 i Fägre.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv