#32088

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Tor Ekholtz
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Siv Forsgren, Örnsköldsvik
Uppladdare
Anders Nylander
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2004-04-29 13:04:17
Tillhör album
Einar Nordström kan det stå på fotot. Ur samma album som #32059 från Örnsköldsvik.

Kommentarer (3)

Hej Ann-Mari! Tror faktiskt inte att det är (Karl) Einar Nordström på din bild. Jag har en kopierad familjebild på hela familjen Pehr Nordström / Brita Marta Schäder med sex vuxna barn och ett syskonbarn. Tyvärr är just Einar lite suddig men han är inte så lik mannen på din bild. Alla Nordströms barn var riktigt mörkhåriga. Finns en bild i boken ”Norrbyskär sågverksön i Bottenhavet av Gudrun Nordstedt med ett gruppfoto där en av männen heter Einar Nordström s.28 som jag tycker har mer drag av mannen på din bild. Mvh Kersti
Ann-Mari Bäckman

I Porträttgalleri från Västerbottens län, 1938, finns ett foto av en Anders Einar Nordström född 11 augusti 1889 i Nordmaling, Ångermanland. Han var inspektor vid Mo ångsåg, Norrbyskär, 1938. Mannen är ju äldre än mannen på detta foto, så det är svårare att jämföra dem. Jag tycker inte de är lika, så jag tror inte det är Anders Einar på fotot.
Ann-Mari Bäckman

Det här är med stor sannolikhet Karl EINAR Nordström född 1/4 1891 i Mo, Mo socken. Hans föräldrar var Per Nordström född 1845 i Mo och Brita Märta Schäder född 1848 i Hemsö. Familjen flyttade 1894 till Norrbyskär, Hörnefors, Ångermanland. Han dog 18/6 1992 i Själevad, Ångermanland. Einar var född samma år som Anton Forsgren från Mo. Även han växte upp på Norrbyskär. Båda är fotograferade av Tor Ekholtz i Umeå. Uppgifter från Sveriges dödbok och databas Kråken.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi