#63581

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Collins
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Mimmi Hedlund, Karlshamn
Uppladdare
Mimmi Hedlund
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2006-10-17 20:58:12
Min farmors två morbröder gick båda ut som sjömän från Västervik. Efter ca tio år möttes de av en slump i Sydney. Carl Gustaf Amandus Petersson var född 1857 och gick under en tid stadigt på vetetraden mellan Liverpool och Sydney medan den yngre brodern Adolf Fredrik Julius född 1867 lämnade Västervik 1883 och tog sig till USA där han försökte sig på att gräva guld. När han misslyckades med det arbetarde han sig över till Australien,där han också misslyckades som guldgrävare innan han kom till Broome på västkusten där han blev pärlfiskare och gifte sig med en engelska. Enligt min pappa som har uppgifterna från sin mammas morbror Gustaf (t.h) skall Fred ha blivit en riktig boss. Mannen t.v. var en annan släkting, troligen kusin och möjligen ölänning som hette Fröjd men kallades Lycka. Han seglade vid den tiden på Fjärran Östern. Vill gärna veta när kortet kan vara taget. Det borde vara någon gång på 1890-talet.

Kommentarer (2)

Mimmi Hedlund

Har nu funnit uppgifter om en Fred Peterson, kapten på en liten fiskebåt Harold (12 ,33 ton reg. i Fremantle)som fullastad med pärlmusslor och påväg till Broome i N.V Australien förliste med hela besättningen om 8 personer i en cyklon utanför Port Hedland 18 april 1904. Har skrivit till bibliotek/arkiv i den lilla staden Broome (11000 inv)för att försöka få hans födelse-och anhörigsuppgifter.

Tror mig nu ha hittat mannen t.v. Det bör vara Gustaf Herman Fröjd född 1862-12-23 i Gamleby. Befälhavare och sjökapten.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi