#244992

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
J. A. Lundquist, Malmskillnadsgatan N.3, Stockholm
Tryckt information på fotografiets baksida
J. A. Lundquist, Malmskillnadsgatan N.3, Stockholm
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Mats Lundell, Bromma
Uppladdad
2021-06-07 08:09:26
Tillhör album
Samma album som #244990. Denna man förekommer på minst 6 bilder. Jag har inte kunnat identifiera honom. PÅ baksidan står farbror. Och i albumet "morfars enda bror". Morfar är Johan Adolf Lindqvist (se #244991). På baksidan av ett kort står "Morfars bror som hängdes upp i ett träd på Djurgården i Stockholm. Jobbade på Saltsjökvarn på kontoret. Kläddsnobb" och under ett annat #Hängd i Lill-Janskogen. Kamrer i Saltsjökvarn"

Kommentarer (6)

Ann-Mari Bäckman

"Mjölnarlärlingen August Lindquist med hemvist Regeringsgatan 2, Stockholm, hängde sig den 9/10 1871! Åldern stämmer inte exakt, men den enda med det namnet dvs Carl August Lindquist bodde på den adressen vid den tiden.

Läs mera i Nättidningen Rötters Anbytarforum, under "Stockholm allmänt, Brott, Straff, Fängelser och Avrättningar, med titeln "Hängd i Lill-Jansskogen!"
Ann-Mari Bäckman

Mannen heter inte Carl August Lundkvist, som jag har skrivit utan han hade efternamnet Lindquist.
Ann-Mari Bäckman

Nej, det enda jag vet är att han inte finns med på moderns Bouppteckning. Modern Sara Lovisa Törnros dog 7 februari 1879, Frustuna, Tölö såg. Vilket betyder att Karl August Lundqvist troligtvis var död då. Hängning användes inte som ett straff då, så antingen hade någon annan hängt honom eller så hade han tagit sitt liv och då påstår man han har blivit hängd.
Mats Lundell

Har du hittat ngt om upphängningen?
Ann-Mari Bäckman

Från vilka kort kommer de olika uppgifterna? Kan några citat komma från kort som sägs vara denna man, men inte är det? Är det den som skrivit in uppgifterna, som trott morfars bror finns på ytterligare fyra foton i albumet?

Jag har försökt leta mannen från tiden efter flytten till Stockholm, efter de uppgifter som finns på detta foto. Syftar uppgifterna på morfars bror Carl August Lindqvist född 3/8 1849, Lästringe eller syftar de på de andra korten, som felaktigt angivits att vara denne man?
Ann-Mari Bäckman

Det här är Karl August Lindqvist född 3/8 1849, Lästringe, bror till Johan Adolf Lindqvist född 1847, Nyköping Östra. De hade ytterligare en bror Claes Wilhelm Lindqvist född 1859, Ludgon, död 1863 i Torpesta kvarn, Ludgon . Föräldrarna var mjölnaren Karl Johan Lindqvist född 1823, Tysberga och Sara Lovisa Törnros född 1817 Lästringe.

Karl August for till Stockholm 4/9 1867 från Svärdsbro gästgivargård, Sättersta!

Källor: Husförhörsboken för Lugdo, sidan 242, AI:18, 1861-1865 och sidan 98, AI:14, 1866-1870, Svärdsbro, Sättersta.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi