#25977

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
K. A. Sjöberg
Tryckt information på fotografiets baksida
K A Sjöberg Hessleholm
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Ulla Nilsson, Arkelstorp
Uppladdad
2003-12-06 19:31:08
Wihlborg Norra Sandby står det antecknat bak på den här bilden. Bilden kommer ifrån Hilda Söderlinds album. Hilda är född och uppvuxen i Norra Sandby (L).

Kommentarer (3)

Agda

Har bott i Aska och mor o far anlitade Carl till att måla o tapetsera i sitt nybygda hus på 50-talet. Har en oljemålad tavla av Carl i strl 60x50 utan ram (har ram) heter Höstdag i Tormestorpskog. Vilket värde har den idag?

Har i dagarna fått ett skolkort från 1911 där det finns en Malte Wihlborg med. Skulle kunna vara denne också. Har bara bekräftade foto av dem båda i yngre år och båda har likheter med mannen på fotot. Malte Wihlborg var av en annan släkt än Carl.

Om jag inte ser helt fel, har tittat på ett familjekort av familjen Nils Engkvist-Wihlborg, så bör denne man vara Karl Wihlborg, född på Lien, Norra Sandby 1907-03-19 och bodde sedan i Laxbro. Som så många andra av släkten Engkvist, så var Karl konstnär. Om dessa färdigheter även fanns på hans mors sida är mej obekant. Se även: #25792 som är hans bror Arthur Wihlborg. Karl var kusin med min mor Linnéa Engkvist.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi