#16941

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Okänd fotograf
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Sture Bohm, Hallstahammar
Uppladdare
Sture Bohm, Hallstahammar
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2003-05-10 21:43:00
Tillhör album
Bilden föreställer Elisabet MARIANA Jönsdotter, född 1880-01-31 i Mårdsjö, Dorotea. Föräldrar Jöns Persson, född 1842-03-13 i Häggås, Dorotea och Anna Brita Grundström, född 1847-05-22 i Mårdsjö, Dorotea. "VISIT FOTOGRAFI". Samma album som #16542.

Kommentarer (2)

Sture Bohm

Hej Per. En trevlig överraskning. Jag beklagar, att jag inte bevakat mina bilder bättre. Din mormorsmor och min mormor var systrar. Jag har sänt ett mejl till Dig för att se om vi kan nå kontakt med varandra den vägen. Hälsningar Sture.
Per Larsson

Bäste Sture, Det fotografi som du har i din ägo är min mormorsmor, Mariana Elisabet Jönsdotter, gift med järnvägstjänstemannen Johannes Westin från Bölen i Ullånger. De bodde i Dorotea och hade 16 barn, av vilka två fortfarande lever. Marianas äldsta dotter (min mormor) var Elsa, som gifte sig på 1920-talet med Olof Konrad Andersson. De bodde i Storuman till i början på 50-talet och flyttade senare till Teg i Umeå. När Elsa dog 1985 hittade vi filmer (och projektor) från 1930-talet där Mariana och hennes man figurerar som 50-60-åringar. Dessa filmer finns nu hos mina föräldrar Gun och Gunnar Larsson i Hertsånger, Ånäset, AC tel. 0934- 20505. Själv bor jag sedan 1984 i Melbourne i Australien (Larsson@bigpond.com) och släktforskar litet på fritiden. Jag har ganska mycket material om Marianas förfäder, som jag gärna delar med mig av. Hur kommer det sig att du har ett foto av Mariana? Är vi släkt? Om du har uppgifter om Marianas far och mor skulle det uppskattas, då jag endast har uppgifter från tidigt 1800-tal och bakåt till medeltiden. Det var under sökning efter Marianas far Jöns Persson som jag fann din sajt. Om du svarar på kommentaren via Rötter ber jag dig att också skicka en kort e-post till adressen ovan så att jag vet att du har fått kommentaren. Emotser ditt svar. MVH Per Larsson.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi