#81598

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Okänd fotograf
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Harriet Hellberg (kopia)
Uppladdad
2008-07-05 18:17:13
Ingen har lyckats identifiera denna familj. Är det någon som känner igen dem. Orginalbilden sitter i ett gammalt album,det tycks vara mer eller mindre släktingar i detta album, med undantag för några enstaka personer.De flesta är födda i Offerdal.(Albumet är väldigt skört,samt gammalt och därför vill jag inte ta ut korten en gång till)Materialet på kortet har jag inte träffat på förut. Korten jag skickat/ar in just nu sitter i ett album tillhörande en avliden kusin till min mor. Man är van vid de vanliga, att bilden klistras på någon "kartong" Men icke detta. Det känns nästan som "metallaktigt" underlag - fast det kanske det inte är. Får fråga på lämpligt ställe.

Kommentarer (4)

Harriet Hellberg,Nälden

Tack igen.Testade med en magnet och kortet satt fast på magneten.
Harriet Hellberg,Nälden

Tack Georg för svar, och tack för erbjudandet Ann-Mari.Tyckte bara det var intressant att veta vad det kunde vara för slags material.Så nu är jag nöjd. Har hittat detta på http://www.ancestry.se/learn/learningcenters/default.aspx?section=lib_kodachrome.
Ann-Mari Bäckman

Det går bra att ställa frågan i Anbytarforum, Gamla bilder, Porträttfynd. Har du inte möjlighet till det, så kan jag göra det.
Georg Lundblad

Det ser onekligen ut att vara ett tintype fotografi eller ferrotypi foto, alltså att bilden finns på en metallplåt. Uppgifter om denna sorts fotografi kan man få på t ex Google.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi