#22241

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Rehnströms Atelier, Norra Järnvägsgatan
Tryckt information på fotografiets baksida
Rehnströms Fotografiska Atelier. Sommarfilial i Delsbo.
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Olle Olsson, Haninge
Uppladdad
2003-09-12 15:42:25
Tillhör album
Okänd dam, på bilden står skrivet "Forsell Tallåsen" , Ljusdal (X). Bilden från samma album som #21786.

Kommentarer (3)

Jag är inget mysterium alls. Klicka på mitt namn får du upp både e-postadressen och adressen till hemsidan för min släktforskning. Där kan du se mina många kopplingar till Ytterhogdal via Finneby, Ängra och Lassekrog. På Finnebysidan hittar du också mina tremänningar Per och Olle Olsson. Att Forsell-korten hamnat i Finneby kan bero på att tre systrar till Pers och Olles farmor (en av dom var min farmor) flyttade till Tallåsen.
Sölve Ellingsson

Olle Nilsson är för mig ett mysterium, jag har samma bild återigen. Hur kopplar jag dig till Ytterhogdal? Namnet Mina har jag hört förut.

Hej Per och God Jul, i Tallåsen fanns en fabrikör Forsell som drev en snickerifabrik. Enligt min kusin Margit (född Thorell) som växte upp i Tallåsen hette gamla fru Forsell (en snäll gammal dam) Mina i förnamn. Den gamle herr fabrikör Forsell har jag inte fått namnet på än men det kommer nog. Forsells hade åtminstone tre söner och en dotter. Av sönerna blev Henning kvar i Ljusdalstrakten och (lite osäkert) stog där för diverse större byggen. Birger flyttade till Stockholm och Ingvar till Göteborg. Dottern hette Adele (Enligt ingift morbror Rune Burtu. Osäker på stavningen).
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi