#110622

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Anders Olsson
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Thomas Dahl, Mariestad
Uppladdad
2010-11-21 19:01:57
Tillhör album
Elis Hedlund, står det på baksidan. Kan vara: Karl Elis Hedlund född 1900 i Ovansjö. Källa: Sveriges Befolkning 1900. Från samma album som #110170.

Kommentarer (1)

Katarina Janehult

Javisst är det Karl ELIS Hedlund född 1900-06-13 Ovansjö, död 1986-12-28 Sandviken. Jag har samma fotografi i min släktforskning. Elis är far till min faster Karin Elisy Bergström (gift Wennerström) född 1920-06-24 Ovansjö, numera änka och boende i Bandhagen (Stockholm). Min farmor Erika Katarina Bergström fick barn utom äktenskapet tillsammans med Elis Hedlund. Farmor gifte sig sedan med en annan man som är min farfar. Min faster berättade följande för mig:
"Elis Hedlund lämnade Katarina Erika och åkte till Norge för att söka arbete. I ett brev till sin bror meddelade han att inte tänkte komma tillbaka till Sverige. Många år senare, när Katarina Erika (min farmor) var gift kom Elis tillbaka till Sverige och en kväll besökte han dem och sa att Katarina Erika hörde ihop med honom. Men då svarade farmor att när han inte ville komma tillbaka när Lizzie var liten så behövde han inte göra det nu heller.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi