Litteratur-sök

Släktforskningens mysterium

Författare: Ewa Johansson
Utgivare: Monitorförlaget i Vä
Tryckår: 2005
Antal sidor: 144
Ur förlagsreklamen: Har du hittat en låda med gamla fotografier och brev på vinden, och blivit nyfiken på vilka dina gamla släktingar var? Det behövs inte mycket mer än så för att man ska börja med släktforskning. Sverige är unikt med sina välbevarade arkiv och offentlighets principen som gör att alla får komma åt handlingarna. Som nybörjare behöver du hjälp och massor av tips, och då är den här boken ett perfekt hjälpmedel! Boken är även en trevlig uppslagsbok för dig som hållt på ett tag, och hjälper dig hitta nya infallsvinklar på din forskning. Den fungerar både som kursbok eller för självstudier.
    Ur bokens innehåll: Tips och råd i forskningen Antavlor, stamtavlor och ansedlar Adresser till riksarkivet, landsarkiven, krigsarkivet, folklivsarkiv, dialekt- och ortnamnsarkiv Emigrantarkiv Andra arkiv och databaser Presentation och dokument av födelse-, vigsel-, dödboken, husförhörslängder, in- och utflyttningslängder, flyttningsattester Seder och bruk Sockenstämmoprotokoll Ordlista Bouppteckningar Domprotokoll (ett helt protokoll är med för att visa hela förloppet i ett mål) Skatteköp och lagfarter Mantalslängder och jordeböcker Krigsarkiv med soldatregistreringar Kronofogdearkiv, polisarkiv, fångvårdsanst. arkiv Lantmäterihistoria Byalag och byordningar Att söka sin amerikanska släkt Medeltida anor Latinska helgdagsnamn Alla adresser till släktforskarföreningar som är anslutna till Sveriges Släktforskarförbund Litteraturlista
Förlag: Monitorförlaget i Vä. 134 sidor inbunden A4 format ISBN: 91-88034-75-5 Pris 250 kr (kursdeltagare 230 kr) Vid försändelse tillkommer porto (30 kr för en bok) Beställ av Ewa Johansson tel: 044-23 93 19 E-post: Hemsida, klicka här Första upplagan utkom 2000, en ny upplaga (med hårda pärmar) utgavs i februari 2002. Tredje upplagan 2005.
2012-11-07Håkan Skogsjö

Annonser