Länkar

Bibliotek/Bibliografier

2023-01-30Håkan Skogsjö
Här hittar du Almedalsbiblioteket, stads- och högskolebibliotek på Gotland. Du kan söka efter böcker om Gotland i bibliotekskatalogen och i Gotländska bibliografier. Här finns också datakataloger över specialsamlingarna Visby Läroverkssamling och Militärhistorisk samling. Ett omfattande länkregister leder vidare till Länsmuseum, Landsarkiv och ett stort antal kvalitetsgranskade gotländska informationskällor.
2023-01-30Håkan Skogsjö
Sök bland tre miljoner svenska böcker och få reda på vilka forskningsbibliotek som har böckerna i sina samlingar. Ett ovärderligt hjälpmedel!
2023-01-26Håkan Skogsjö
Här kan man söka bland fyra miljoner böcker och andra resurser som finns tillgängliga på offentliga bibliotek i Sverige. Sökningarna görs i två stora databaser, Libris och Burk, som sköts av Kungliga biblioteket respektive Bibliotekstjänst AB. Det framgår också på vilka bibliotek titlarna finns tillgängliga. Men tänk på att biblioteken också lånar böcker mellan varandra, så om boken inte finns på ditt närmsta bibliotek kan du beställa den dit från ett annat bibliotek.
2023-01-25
Om lokalhistorisk litteratur från Blekinge och Kronobergs län. Här finns även från trycket utgivna kommunbibliografierna i nätupplaga, de flesta av märket Olle Wingborg. Samtliga kommuner i Kronoberg (utom Växjö kommuns landsbygdsdel) samt Sölvesborg, Olofström, Ronneby och Karlshamn i Blekinge finns i bibliografiserien.