Ingemar Dahrén

Medlem sedan 27 feb 2018
Vallsta Sverige

Född och uppvuxen i Hälsingland. Började forska 1986 utifrån en nyfikenhet på mina anor från svedjefinnarna, som kom hit vid slutet av 1500-talet och början av 1600-talet. Idag innehåller min databas fler än 16 000 personer och jag erkänner villigt att jag inte har kontroll på allt längre. Med tiden har jag blivit duktigare på att verifiera med källhänvisningar och bilder men en stor del av min databas bygger på de släktböcker som det finns gott om här i landskapet. Använder programmet Genney, Min Släkt och har tidigare nyttjat Holger.

Är verkligen en amatör med ett stort intresse av historia. Tveksam om jag kan kalla det för forskning men jag vet betydligt mer idag jämfört med när jag började. Läste historia i Stockholm i början av 80-talet. Bor på en av världsarvsgårdarna, Gästgivars i Vallsta, där Jonas Wallström stått för dekorationerna.

Facebook:
www.facebook.com/ingemar.dahren
Hemsida:
ingemar.dahren.se/
Forskar i släkter:
Släktforskar främst på min egen släkt men även "gårdamålarna" som dekorerat världsarven här i landskapet., Jonas Wallström, Anders Åsberg, Anders Ädel m.fl.
Forskar i socknar:
Samtliga socknar i Hälsingland och Dalarna. Jämtland är också intressant och jag följer med spänning fynd av sockenlappar. Arbrå, Alfta, Ovanåker, Bollnäs, Edsbyn och Voxna, Ore, Orsa, Rättvik, Nås och Älvdalen är några socknar jag forskat på.
Annan forskning:
Några släktnamn som intresserat mig lite extra är Celsius, Svinhufvud och på senare tid Bure.
Utredning artikel:

Är försiktig med att publicera mina databaser på nätet då jag anser att de inte är helt tillförlitliga. Det jag hittills vågat lägga ut är en kortare utredning kring Jonas Wallström som återfinns här: http://ingemar.dahren.se/krok/default.html

Sök i Forskarkatalogen

Namn Ort Forskar i släkter Forskar i socknar

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.