j_lintrup

Jorge (Jojje) Lintrup

j.lintrup@telia.com
070-6416040
Adress Båtsman Nähls Gränd 4 163 47 Spånga Sverige

Verksamhetsområde
  • Södermanlands län
  • Uppsala län
  • Stockholms län
  • Stockholm

Föreläser i ämnen
Emigration/immigration, Kyrkobokföring, Släktforskning allmänt

Presentation

Jorge Lintrup är släktforskare sedan mer än 25 år. Han har forskat i sin släkt både hemma i Sverige, men också i Argentina, Storbritannien, Gibraltar, Danmark, och andra länder. Han har också ansvarat för projektet Släktforskning för invandrare under Sveriges Släktforskarförbund. Jorge är anställd i släktforskarförbundets kansli sedan sommaren 2010. En av hans uppgifter är att vara redaktör för Wiki-Rötter.

Föreläsningar

Släktforskning för invandrare   Använd Wiki-Rötter! Föreläser gärna om SLÄKTFORSKNING FÖR INVANDRARE som är min specialitet. Cirka 25% av den svenska befolkningen utgörs idag av personer som antingen själva är födda utomlands, eller har minst en förälder som är det. Om ett par generationer beräknas häften av oss ha rötterna i ett annat land. Hur ska släktforskare förhålla sig till detta, och vad behöver vi göra för att inkludera denna fjärdedel av befolkningen i vår hobby? Hur forskar man utomlands? Finns det kyrkböcker i Peru? Kan man leta arkivalier i Turkiet? Finns det folkbokföring i Vietnam? Jorge föreläser också i ämnet "Hur man använder Wiki-Rötter" som är Släktforskarförbundets egen wiki. Släktforskarnas egen encyklopedi.

Referenser

Västerås Släktforskarklubb, Nynäshamns Släktforskarförening, Sollentuna Släktforskare, Sölvesborgs Släktforskarförening, Ovansiljans Släktforskare, Genealogiska Föreningen, SSGF - Tyresö-gruppen, m.fl.