Martina Haag 2012 3Författaren Martina Haag, skådespelaren Lennart Jähkel och före detta höjdhopparen Stefan Holm. Det är några av de kändisar som får hjälp med att söka sina rötter i årets upplaga av "Vem tror du att du är?", SVT:s succéserie som snart drar i gång sin nya säsong. Först ut är dock kocken Leif Mannerström.

- Det visade sig att min morfar hade fått en väldigt fin utmärkelse i sitt jobb. Han hade fått en medalj av kungen, och det har ju jag också fått, berättar han i en intervju av Aftonbladet.

Martina Haag, som nyligen fyllt 52, säger till tidningen att hennes intresse för släktforskning är något som kommit med åren.

- Jag tror att fram tills det att du fyller 50 så tittar du hela tiden framåt och sen när du fyller 50 börjar man vända sig om och titta lite bakåt, och då slår det en plötsligt att man har jättestora luckor i vad man vet om sin släkt.

Även skådespelarna Eva Röse och Ewa Fröling deltar i den nionde säsongen av "Vem tror du att du är?". Premiäravsnittet sänds klockan 20.00 den 29 augusti i SVT1.

Här kan du läsa mer om programmet på svt.se

Bild: Martina Haag på bokmässan 2012.