2022 Slaaktforskarvecka Skane webbI vackra Ystad erbjuds släktforskning i sommar. Foto: Carolina Romare.
I år blir det åter en späckad släktforskarvecka i Skåne under början av juli. Förgyll din semester med guidade vandringar, föreläsningar och dna-släktforskning. 

Under de senaste åren har många av föreningarna i Skånes Släktforskarförbund gjort gemensam sak och bjudit in intresserade att ta del av en mängd olika släktforskningsrelaterade aktiviteter. I år har arrangörerna av Släktforskarvecka Skåne blivit fler. Under den 3-8 juli kommer mindre än 19 föreningar att ta emot besökare på olika platser Skåne, vilket är fyra fler än 2022.

De tre som är med för första gången är Lanskronabygdens Släktforskarförening, Västerlens Släktforskare och Bjäre Släktring.

Spännande aktiviteter 

Varje förening erbjuder ett program för en halv eller hel dag. Det blir en härlig blandning av föredrag, guidade vandringar, rådgivning och mycket annat som har med släktforskning att göra. På plats finns experter som svarar på frågor, berättar och hjälper gärna såväl erfarna släktforskare som nybörjare bland besökarna. 

Under resten av veckan blir det lokala aktiviteter utspridda på olika platser i Skåne. Alla detaljer finns på hemsidan sfvs2023.sgfm.se som uppdateras kontinuerligt samt på Facebook-sidan Skåne Släktforskning. Deltagande föreningar har ytterligare detaljer om programmet på respektive hemsida och Facebook.

Här kan du läsa mer om Släktforskarvecka Skåne

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser