obesuttna konferens 2023Chris Bingefors, vice ordförande i Sveriges släktforskarförbund, gav sina sina bästa tips till nybörjare. Länk till inslaget finns längre ner. Foto: Foto: Gustav Heurlin/Nordiska museet och Sveriges Släktforskarförbund.
Det var fullsatt på helgens konferens i Linköping. SVT-nyheter Öst var på plats och i två inslag får vi bland annat veta mer om hur man kan få mer kunskap om torpare, backstugusittare och statare.

Det var i lördags som Sveriges Hembygdsförbund, Sveriges Släktforskarförbund, Östergötlands hembygdsförbund och Linköpings universitet höll en gemensam heldagskonferens för att belysa lokalhistorisk forskning ur de ”obesuttnas” perspektiv.

Att det är många som intresserar sig för temat var tydligt. I den gamla brandstationen i Linköping var det fullsatt. SVT-nyheter Öst var på plats och gjorde bland annat ett inslag om hur forskningen om torpare, backstugusittare och statare kan fördjupas. De passade även på att be Chris Bingefors, vice ordförande i Sveriges släktforskarförbund, om sina bästa tips till den som är nybliven släktforskare.

Här kan du se inslaget om konferensen

Gav sina bästa tips för nya släktforskare

Hur gör man för att som total nybörjare komma igång med släktforskning?

Se inslaget med Chris Bingefors här

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser