sfd2019 01Östersund med rådhuset som ståtlig mittpunkt. Foto: Roger Strandberg
Nu smids planerna inför sommarens släktforskardagar i Östersund. Bland annat har Jamtli och Landsarkivet planer på extra öppet och en festlig middag med historiska förtecken för mässans deltagare. 

Jämtlands Lokalhistoriker och Släktforskare är arrangerande förening och just nu mitt uppe i planeringsarbetet inför Släktforskardagarna, som kommer att äga rum i Östersund den 26–27 augusti 2023. 

Temat är det passande Mittnorden – från kuster och fjällBland annat kommer det att bli föredrag om den spännande historien i bygderna mitt i Norden. Vi kommer också att få lära oss mer om släktforskning i Norge och Finland, Baltikum, Ryssland, Ukraina och det senaste inom dna-släktforskningen.

Jamtli och Landsarkivet bjuder in på fredagen

Men för många börjar det roliga redan på fredagen den 25 augusti. Sveriges Släktforskarförbund håller sin årsstämma som brukligt dagen innan mässans öppnande och på fredagskvällen bjuds ombuden på en middag arrangerad av förbundet.

Men även för de som inte är med på ombudsmiddagen är det väl värt att komma tidigare. Friluftsmuseet Jamtli kommer nämligen att ge rabatt på inträdet och anordna en historisk middag på fredagskvällen för de som inte är med på ombudsmiddagen.

Landsarkivet i Östersund och Föreningsarkivet planerar att ha extra öppet på fredagen för SFD-deltagare. 

Inom kort kommer mer information att finnas tillgänglig på arrangemangets hemsida, www.sfd2023.se. Men redan nu är det fritt fram att drömma sig bort till sommarens och det kommande årets stora släktforskarsammankomst.

 

Annonser