1M16 A78665 cyklisterTävlande cyklister i Lyrestad 1915. Foto: Erik Rud/Västergötlands museum.
Ett komplett anträd i 4 generationer. Hur snabbt tror du att du kan bygga det? Imorgon torsdag är det dags för Genealogiska Föreningens årliga tävling där DNA-matchträd byggs på tid. Både medlemmar och icke medlemmar är välkomna att delta.

Den 29 september klockan 18.30 bjuder Genealogiska Föreningen (GF) in till ett digitalt släktforskarkafé med DNA-tema lett av Christer Carmevik. I samband med det kommer årets stora DNA-släktträdstävling att hållas. 

Klockan 18.30 inleds kaféet med en genomgång om hur de snabbaste släktträdsbyggarna gjorde i förra årets tävling. Efter det, klockan 19.00 startar årets släktträdstävling. 

Så går det till

Deltagarna i tävlingen kommer få ett namn på en person vars släktträd ska byggas i fyra generationer. Det är fullständigt namn, födelsedatum och födelseförsamling på de maximalt 30 personer det är frågan om.

Tävlingsbidraget, i valfri form men med kravet att det ska vara läsbart för domaren, skickas sedan in till tavling@genealogi.net.

Den vars korrekta träd kom in snabbast vinner. Korrekt DNA-matchträd innebär att domaren ska kunna bedöma att det är korrekt person. Varierande stavning på namnen eller några dagar fel på födelsedatum, för att en källa inte visade det korrekta, accepteras. Även felaktig födelseförsamling kan accepteras om domaren kan bedöma att det är den genetiskt korrekta personen som har angetts. Domaren avgör.

Tävlingen är öppen för alla och utan kostnad. Ingen föranmälan krävs.

Priser till vinnarna kommer från GF:s webshop.

Läs mer och hitta Zoom-länken här

Annonser