begravda2 ny webbDatabasen Begravda i Sverige 2 gavs ut på dvd-skiva 2012. Nu är det många som längtar efter en ny version.

Sveriges Släktforskarförbund har nyligen gått ut med en inbjudan till kyrkogårdsförvaltningarna om att delta i fortsättningen av projektet Begravda i Sverige. Förhoppningen är att den populära databasen med samma namn snart ska kunna ges ut i en ny version.

För tio år sedan publicerade Sveriges Släktforskarförbund en andra version av sin databas Begravda i Sverige. Den togs fram i samarbete med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och kyrkogårdsförvaltningar över hela landet och innehåller omkring 6,4 miljoner poster från ca 3 000 begravningsplatser.

Begravda i Sverige 2 innehöll 95 procent av alla digitalt registrerade i Sverige fram till våren 2012. Men vid tiden hade ännu inte alla landets kyrkogårdsförvaltningar digitaliserat sina arkiv.

Bland släktforskare finns ett stort intresse av att databasen uppdateras. Dels uppgifter från de år som gått, dels med data från de församlingar som digitaliserat sina arkiv på senare år.

Små insatser gör stor nytta

Släktforskarförbundets förhoppning är att kyrkogårdsförvaltningarna vill medverka på samma förtjänstfulla sätt som förra gången. De insatser som krävs ska normalt sett inte vara så betungande och en ny version av Begravda i Sverige är en produkt som många fler än släktforskare kan ha stor nytta och glädje av.

Tillhör du en kyrkogårdsförvaltning och vill veta mer om hur ni kan bidra till projektet är du välkommen att höra av dig till Släktforskarförbundets administratör för projektet, Mikael Hoffsten: mikael@rotter.se

Mer om Begravda i Sverige

För släktforskare är Begravda i Sverige en viktig produkt som kan bidra med pusselbitar när släktingarnas liv och död kartläggs. Inte minst när det kommer till "borttappade" anor, som kanske har avlidit och begravts långt ifrån hemorten. I databasen kan du bland annat få fram förnamn, efternamn, födelsedatum, dödsdatum, yrke och ort där personen är begravd.

Planeringen för framtagandet av den nya produkten har pågått under en längre tid och förhoppningen är att Begravda i Sverige 3 ska finnas till försäljning hösten 2023. 

Läs mer om Begravda i Sverige 2 i Rötterbokhandeln

 
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser