vem tror du 2022Alla årets deltagare i Vem tror du att du är? Foto: Warner Bros ITVP.
Den 14 september är det sändningsstart för det populära tv-programmet Vem tror du att du är? Nio folkkära kändisar får veta mer om sin släkts historia, får svar på frågor de länge ställt sig och prova på gamla tiders vardagsliv.

Agneta Sjödin och Börje Salming var de första namnen som avslöjades. Nu har vi fått veta att det är Niklas Ekstedt, Krister Henriksson, Jill Johnsson, Lars Lerin, Marianne Mörck, Petter och Cecilia Frode som kommer att göra dem sällskap i den nya säsongen av Vem tror du att du är? som sänds på discovery+ och Kanal 5 med start den 14 september.

I den får vi ta del av starka berättelser och gripande livsöden som släktforskare och experter hittat i deras släktträd. 

Fragment föll på plats

– Jag har många gånger funderat på min musikaliska bakgrund. Var kommer sångrösten och det kreativa arvet ifrån och från vilken av mina föräldrars sida? Kanske från båda sidor? Jag som alltid älskat Dalarna…Bor det kanske en liten dalkulla i mig och finns det en anledning till att jag alltid älskat Norrland? Kan jag rent av ha någon tråd till min fästmans Jämtland? Den här resan har slutit många spännande cirklar och jag är så tacksam, berättar Jill Johnsson.

– För mig var det här en otrolig resa då jag i stort sett inte vet speciellt mycket om mina rötter, bara vissa fragment så för mig föll många bitar på plats, säger Petter Askergren.

– Det var en ynnest att få vara med i Vem tror du att du är? Att färdas bakåt i släktleden blir en påminnelse om hur vi alla är del av något större och hur allt hänger samman. Det är vackert och väldigt känslosamt, berättar Agneta Sjödin.

Numera anrikt program

Det brittiska programmet Who do you think you are? sändes för första gången i Storbritannien 2004 och blev snabbt en internationell tittarsuccé. Den svenska versionen av programkonceptet hade premiär i SVT 2009 och fick totalt nio säsonger innan det lades på is 2016.

Förra året återuppstod den populära programserien Vem tror du att du är? i kanal 5. Då var det Felix Herngren, Linnea Henriksson, Markus Aujalay, Carolina Gynning, Johan Ulveson och Maria Lundqvist som gjorde sina resor bakåt i släktleden. I den nya produktionen får deltagarna numera även uppleva förfädernas vardagliga levnadsförhållanden när de till exempel provar på yrkesroller, tidsenliga kläder och besöker historiska miljöer.

Vem tror du att du är? produceras av Warner Bros ITVP och har premiär 14 september på discovery+ och Kanal 5.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser