masspriser 2022 webb
I morgon, kl 9:00, öppnas dörrarna till de första fysiska Släktforskardagarna på två år. Monterbyggandet är i full gång i mässhallen i Arena Skövde, bokhögarna staplas och mässpriserna sätts ut.

Från och med att mässan öppnas på lördagsmorgonen gäller mässpriser även i Rötterbokhandeln på nätet.

Tyvärr har inte alla möjlighet att ta sig till Skövde och Släktforskardagarna. Därför hittar du de flesta av mässerbjudandena från Sveriges Släktforskarförbund även i Rötterbokhandeln på nätet under mässans två dagar. 

Priserna gäller från och med imorgon bitti, under den 20–21 augusti, eller så länge lagret räcker. Du följer länken nedan för att komma till Rötterbokhandeln, men observera att alla mässpriser är tillgängliga i nätbokhandeln först kl 09:00 på lördagsmorgonen. 

Latin_for_slakthistoriker_2022_omslag.jpgÅrets boknyhet

Under Släktforskardagarna släpps en utökad upplaga av boken Latin för släkthistoriker som för första gången gavs ut 2013 som en hjälp för släktforskare att tolka de äldre källornas latinska ord och begrepp.

I den hittar du stavningsvarianter, förkortningar, fraser och namn som hämtats från handskrivna källor som kyrkböcker, rättegångsprotokoll och tryckta verk från perioden 1520–1800. I berättande kapitel sätts också begreppen i sitt sammanhang och läsaren får inblickar i bland annat religionens roll, tidens rättskipning och hederskultur.

I den nya versionen hittar du även närmare 900 av 1700-talets latinska sjukdomsnamn och ett nytt kapitel om 1600- och 1700-talets latiniserade titlar. Författare är Urban Sikeborg.

pins_sfd_2022.jpgHeta pins och tygkassar

Visa vad du står för med en släktforskarpin eller tygkasse.

I år har Sveriges Släktforskarförbund tagit fram både högkvalitativa metallpins med emaljerade motiv i färg och praktiska och snygga tygkassar, bland annat med budskapet Jagsläktforskning.

Missa inte att säkra ditt exemplar!

Det händer i monter 130

monteraktiviteter 2022I Sveriges Släktforskarförbunds monter hittar du inte bara erbjudanden från Rötterbokhandeln. Du kan förstås även slå till på en prenumeration på magasinet Släkthistoriskt Forum. Alla som köper en prenumeration i montern får en present från Rötterbokhandeln.

Du kan också delta i vår kluriga frågetävling med fina vinster i potten.

Dessutom kommer två välkända släktforskarprofiler till förbundets monter och svarar på frågor om släktforskning. Lyssna på experternas knep och passa på att ställa din fråga.

Lördag 11:00Peter Sjölund ger svar om dna-släktforskning

Lördag 13:30 Ted Rosvall hjälper med kluriga emigrantgåtor

Söndag 13:00Ted Rosvall möter läsare och signerar sin bok Bernadotteättlingar

Välkommen till Sveriges Släktforskarförbunds monter 130!

Från och med lördagen 20 augusti klockan 09:00 gäller mässpriser även i Rötterbokhandeln på nätet. 

Gå till Rötterbokhandeln

 

 

Annonser