DSC 0407 rogerRoger Lönnebjer. Foto: Sveriges Släktforskarförbund.
Den tidigare ledamoten i Sveriges Släktforskarförbunds styrelse, Roger Lönnebjer, har gått bort. Han var en engagerad släktforskare och en mycket uppskattad styrelsekollega. 

Sveriges Släktforskarförbunds styrelse vill hedra Roger Lönnebjers minne med följande ord:

Vår tidigare kollega i förbundsstyrelsen Roger Lönnebjer avled den 14 augusti vid 67 års ålder. I mitten av juli meddelade Roger att han på grund av sjukdom måste lämna sitt uppdrag i styrelsen med omedelbar verkan. Vi insåg allvaret men ändå kom dödsbudet som en chock.

Roger var född 1954 och uppvuxen i Norrbotten men flyttade i början av 1970-talet till Skåne. Hans intresse för släktforskning kom tidigt. Redan i årskurs fyra gjorde han ett specialarbete i detta ämne, och ägnade sig sedan i sin forskning åt både Norrland och Skåne. 2009 blev han invald i styrelsen för Skånes Genealogiska Förbund, numera Skånes Släktforskarförbund, och var 2010 – 2016 förbundets ordförande. Han var 2016 med om att starta emigrantforskningsportalen EmiWeb och var fram till sin död dess styrelseordförande.

2017 valdes Roger in i Sveriges Släktforskarförbunds styrelse, där han inte minst ägnade sig åt att bygga upp kontakter med medlemsföreningarna i Norrbotten. Roger var inte en person som gjorde mycket väsen av sig men han kom alltid med kloka och genomtänkta synpunkter i styrelsens diskussioner. Vi saknar honom mycket.

Annonser