publicera.kb.seSå här ser KB:s nya plattform för öppna tidskrifter ut.
Under sommaren lanserade Kungliga biblioteket (KB) en plattform för öppet tillgängliga vetenskapliga tidskrifter. Där hittar du bland annat Släkthistoriska Studier, en ny tidskrift om släktforskning och familjehistoria utgiven av Genealogiska Föreningen.

Som en del av KB:s regeringsuppdrag påbörjades redan 2019 arbetet med att samordna en öppen tillgång till vetenskapliga publikationer. I början av juli lanserades plattformen Publicera, där du bland annat kommer att kunna ta del av Genealogiska Föreningens (GF) nya, helt digitala tidskrift Släkthistoriska studier.

Artiklar publiceras efter hand

Artiklarna kommer att publiceras en och en efter hand som de är färdiga och kommer att vara tillgängliga som pdf-filer. Släkthistoriska Studier ställer samma höga krav på kvalitet i släktforskningen som GF:s andra två tidskrifter, Släkt och Hävd och Svensk Genealogisk Tidskrift, men har inte samma begränsning när det gäller antal sidor.  

Tidskriften välkomnar bidrag från alla släktforskare som vill dela sina lösta och olösta problem med andra släktforskare.

GF styrelse har utsett professor Per-Olof Åstrand (Trondheim) till redaktör för Släkthistoriska studier.

Läs mer på Publicera.kb.se

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser