Har du tänkt på att det finns mängder av lokala släktforskningsresurser som kan vara en guldgruva för dig som vill fylla luckorna i släktträdet? Här får du veta hur du hittar till dem.

produktsok.jpgMånga av oss har släkten utspridd på lite olika håll i landet och det är svårt att ha koll på de lokala resurserna för varje bygd. Därför skapades Produkt-sök här på Rötter, som är en samlingssida där du hittar lokala resurser, skapade av släktforskarföreningar runt om i landet.

Databaserna kan till exempel finnas på skiva, usb eller online. Vissa delar föreningarna med sig av gratis, andra är resurser som kan köpas eller som ingår i föreningens medlemsavgift.

De är ofta resultatet av ett idogt arbete, som kan ha pågått i decennier, och kan bestå av lokala databaser över till exempel födda, vigda och döda, bouppteckningsregister, klipparkiv, folklivsuppteckningar, fotosamlingar eller kyrkogårdshandlingar. I vissa fall har man till och med, med hjälp av alternativa källor, lyckats rekonstruera kyrkböcker som brunnit upp.

Del av Faktabanken

Produkt-sök, som du hittar i Faktabanken här på sidan, är ett referensbibliotek med länkar till respektive produkt och är tänkt att göra det lättare för dig att hitta de lokala släktforskningsskatter som finns ute bland föreningarna.

Du kan söka upp resurser utifrån landskap eller ämnesområde och avgränsa din sökning utifrån parametrar som resurstyp och kostnad. 

All information du behöver hittar du vid respektive produkt. 

Gå direkt till Produkt-sök

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser