sjodin salmingAgneta Sjödin. Foto: Andreas Lundberg. Börje Salming. Foto: Markus Wetterberg/Superstudio. Båda bilderna är beskurna.
I höst blir det en ny omgång av det populära tv-programmet Vem tror du att du är? på discovery+ och Kanal 5. Bland andra kommer tv-profilen Agneta Sjödin och före detta hockeyproffset Börje Salming att få veta mer om sina rötter.

Förra året återuppstod den populära programserien Vem tror du att du är? i kanal 5. Då var det Felix Herngren, Linnea Henriksson, Markus Aujalay, Carolina Gynning, Johan Ulveson och Maria Lundqvist som gjorde sina resor bakåt i släktleden.

I höst är det dags för en ny omgång kändisar och de första att presenteras är Agneta Sjödin och Börje Salming.

Numera anrikt program

Det brittiska programmet Who do you think you are? sändes för första gången i Storbritannien 2004 och blev snabbt en internationell tittarsuccé. Den svenska versionen av programkonceptet hade premiär i SVT 2009 och fick totalt nio säsonger innan det lades på is 2016.

Numera är det alltså Discovery+ som har tagit över produktionen och precis som i tidigare säsonger är det svenska kändisar som med hjälp av experter på släktforskning får veta mer om sina rötter. Discovery+ har också satt sin egen prägel på programmet genom att låta deltagarna uppleva förfädernas vardagliga levnadsförhållanden när de till exempel provar på yrkesroller, tidsenliga kläder och besöker historiska miljöer.

På Nättidningen Svensk Historias webbplats får vi nu veta lite mer om den kommande säsongen.

Läs nyheten i Nättidningen Svensk Historia

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser