fagelungar graphics fairyAlla kan vi behöva hjälp ibland. Foto: The Graphics Fairy
Känns det som att din släktforskning har tappat fart? Tenderar du att ge upp när du stöter på problem? Att träffa andra släktforskare kan vara lösningen när motivationen tryter. Här får du tips på var du kan få släktforskningshjälp redan i helgen.

Nu när pandemirestriktionerna äntligen har tagits bort är det många som känner ett behov att börja ta sig ut och träffa andra. Många släktforskarföreningar har åter slagit upp portarna till föreningslokalerna och en del har redan dragit igång sin kursverksamhet. Här på Rötter kan du lätt söka upp en aktivitet nära dig (eller som är förlagd till nätet) i Kalendariet. 

Redan i morgon lördag bjuder till exempel Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening in till en medlemsdag med forskarhjälp i helt nya lokaler – läs mer om det här.

Släktforskardag i Sundbyberg

Har du vägarna förbi Sundbybergs bibliotek nu på söndag så är du välkommen att delta i StorStockholms Släktforskarförenings släktforskardag där erfarna forskare hjälper dig att hitta rätt källa, tyda gammal text och komma vidare i forskningen. Arrangemanget är kostnadsfritt och alla är välkomna. Ta gärna med egen laptop och anmäl dig i förväg – läs mer här.

Två måndagar i månaden kan du ta hjälp av kunniga släktforskare från samma förening på Tranströmerbiblioteket, i Medborgarhuset i centrala Stockholm. För att få hjälp redan nu på måndag den 14 mars måste du boka tid senast idag  – läs mer här.

På tisdagen 15 mars bjuder Södertälje Släktforskarförening in till öppet hus med experthjälp för alla som är intresserade – läs mer här.

Hoppa på en kurs i släktforskning

Många längtar också efter att få fördjupa sina kunskaper och vässa sin släktforskningsteknik genom att gå en kurs. 

DIS Filbyter är en regionförening för Östergötland och södra Södermanland med ett brett och populärt kursutbud när det gäller släktforskning. De erbjuder både fysiska kurser och kurser som du kan delta i på distans. Här kan du läsa mer om deras kursutbud.

Fler av landets föreningar har dragit igång kurser och andra aktiviteter som jourhavande släktforskare, öppet hus, workshops och släktforskarcaféer.

Kika i Kalendariet här på Rötter för fler tips på aktiviteter eller hitta en förening nära dig och se vad de erbjuder på sin hemsida:

Gå till Rötters Kalendarium

Hitta en förening nära dig

 

Annonser