Hur vore det om våra anfäder och anmödrar själva berättade för ss om sina liv? Nu har släktforskningsföretaget MyHeritage lanserat en ny teknik som gör just det möjligt. 

LiveStory kallar MyHeritage sin nya funktion, som genom att väva samman en porträttbild och andra fotografier med en nedtecknad släktberättelse skapar en video där din släkting själv tycks berätta sin historia.

Liksom i företagets tidigare porträttfotobaserade funktion Deep Nostalgia är den nya funktionen baserad på avancerad animeringsteknik. 

Annorlunda sätt att presentera släktens berättelser

Funktionen bidrar förstås inte med någon ny historisk kunskap utan är snarare en avancerad leksak för släktforskare och andra som intresserar sig för människor i det förflutna.

Men liksom Deep Nostalgia ger LiveStory ett faschinerande resultat och gör det möjligt att presentera en släktberättelse på ett minst sagt annorlunda vis.

Genom att klicka igång videon ovan får du se ett exempel på hur resultatet av en LiveStory kan se ut.

Du som är nyfiken kan pröva själv och se vad du tycker, det går nämligen att göra flera videosekvenser utan kostnad. Den som sedan vill fortsätta och göra ytterligare animeringar behöver teckna abonnemang.

I det här blogginlägget får du veta hur man gör.

Skapa din egen LiveStory här 

 

Annonser