Om några veckor bjuder megamässan Roots Tech 2022 in till tre dagar med med föreläsare, utställare och deltagare från hela världen. Bland andra kommer Genealogiska Föreningen att vara med på ett hörn.

Årets upplaga av Roots Tech kommer liksom tidigare år vara ett nätbaserat arrangemang. På webbplatsen kommer du som är kvälls- och nattaktiv kunna ta del av livesändningarna, som startar den 3 mars klockan 8:00 i Salt Lake City, vilket är detsamma som kl 19:00 svensk tid.

Omkring 1000 föredrag, livesändningar och kurser utlovas under de tre dagar som mässan håller öppet och de förinspelade föreläsningarna och den virtuella mässhallen kommer att finnas i ett on-demand-bibliotek där alla föredrag, även livesändningarna, kommer att kunna ses i efterhand.

Du som vill kunna interagera med presentatörer och deltagare kan göra det genom livechatt och livesessioner.

Svenskt deltagande

Thomas_Furth_20190123_webb.jpgThomas Fürth. Foto: Crister Lindström.Värd för det gigantiska arrangemanget är Family Search, som drivs av mormonkyrkan. Bland deltagarna och föredragshållarna hittar vi representanter för all de stora släktforskningsföretagen, bland andra FamilySearch (som huvudarrangör), Ancestry, My Heritage och FamilyTreeDNA.

Från Sverige hittar vi Arkiv Digital och Genealogiska Föreningen (GF) bland deltagarna.

 – GF är med på ett hörn med en inspelad session där Edit Holmqvist och jag berättar hur man söker sina anor i svenska kyrkböcker samt kort informerar om GF:s uppdragsforskning. Sessionen är på engelska liksom de flesta andra föredragen, men Roots Tech har även sessioner på svenska, säger Thomas Fürth, ordförande i GF.

Mässan är helt kostnadsfri men du som vill delta måste anmäla intresse genom att registrera dig.

Läs mer på Roots Tech 2022:s hemsida

Annonser