Digitalaslktforskardagen24oktober2020859734

Nu är det åter dags för sex rikstäckande släktforskarföreningar att bjuda in till en minst sagt fullspäckad digital släkforskardag med ett intressant program för både nybörjare och mer erfarna släktforskare.

Att delta i släktforskardagen och att se de filmade föredragen är avgiftsfritt men du behöver anmäla dig i förväg. Följ länken nedan för att ta del av programmet och anmäla intresse att delta.

Årets teman är: De fyra stånden, Källor vid sidan av kyrkböckerna och Migration. Bland annat kommer Christer Gustavsson och Hans-Peter Stülten, DIS, att föreläsa om Användning av utländska orter, källor och kartor i Disgen med danskt exempel. Michael Lundholm, GF håller ett föredrag om Frälsegodsen och Carl Henrik Carlsson, från Judiska släktforskningsföreningen föreläser om Källor till judisk släktforskning i Sverige.

Adel, präster, borgare och bönder

Det blir också, som temat utlovar, en hel del om adel, präster borgare och bönder. Bland annat föreläser Anita Englund, Släktakademien, om Prästerna: Onda och goda präster förr och nu och Jan Appelquist, GF håller ett föredrag under rubriken: Har du präster i släkten? Hitta dem i Sveriges herdaminne

I programmet hittar du även spännande föredrag om smeder, valloner och tysklandsemigranter. Och bland de övriga liveföredragen och de drygt 40 förinspelade föredragen hittar du många fler, både välbekanta och nyare ämnen och teman.

Hinner du inte ta del av allt du vill under dagen så kan du göra det i efterhand. Videomötena kommer att filmas och filmerna de kommer, tillsammans med de förinspelade föredragenkommer att vara tillgängliga för anmälda deltagare 11 februari – 31 mars 2022. 

Läs mer på Genealogiska föreningens webbplats


Den digitala släktforskardagen arrangeras av 

Genealogiska Föreningen GF, Föreningen för datorhjälp i släktforskningen DIS, Föreningen för Smedsläktsforskning FFS, Judiska släktforskningsföreningen i Sverige, Svenska Släktakademien och Sällskapet Vallonättlingar SVÄ. 

Annonser