Vilken bok, databas eller annan publikation tycker du förtjänar utmärkelsen Årets släktforskningspublikation? Fram till den 31 januari har du möjlighet att nominera en värdig mottagare av priset. För att nominera till förbundets övriga utmärkelser och stipendium är det den 31 mars som gäller.

Med priset Årets släktforskningspublikation vill förbundet lyfta fram goda exempel på hur forskningsresultat som gäller enskilda släkter, grupper av släkter eller grupper av familjer, och exempelvis familjeregister för en socken kan presenteras. 

Årets släktforskningspublikation innefattar även digitala publikationer och "Årets" i prisets namn ska inte tolkas bokstavligt utan publikationer utgivna året före nomineringsåret kan föreslås. Prissumman är 5 000 kr.

Senast den 31 januari behöver förbundskansliet ha fått in nomineringen tillsammans med ett exemplar av publikationen. Detta för att förbundsstyrelsen ska ges en större möjlighet att titta närmare på alla publikationer i god tid innan vinnaren ska utses i april. 

Nomineringen e-postas till kanslichef Johanna Schillerström:johanna@rotter.se alternativt postas till: Sveriges Släktforskarförbund, Löfströms allé 7, 172 66 Sundbyberg.

Tidigare mottagare av Årets släktforskarpublikation:

Fler utmärkelser att nominera till innan 31 mars

victor ornberg bohusl museumVictor Örnberg, fotograferad 1882-1893. Foto: W. Eurenius/Bohusläns museumDen 31 mars är det sista datum för att nominera till förbundets övriga utmärkelser och stipendium, som utgörs av:

Victor Örnbergs Hederspris med en prissumma på 10 000 kr till en person eller organisation som har gjort stora insatser för släktforskningen.

Årets Eldsjäl som är ett pris som vill belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen. Det tilldelas en släktforskare som entusiasmerar andra med sitt engagemang för släktforskning.

Genealogisk Ungdoms stipendium som kan delas ut till en person eller organisation som har en påbörjad verksamhet, till exempel ett publiceringsprojekt eller ett webbprojekt, som har verkat för att främja forskning bland yngre. Eller till en förening/institution som verkat för att främja forskning bland yngre, kanske en skola, ett arkiv eller ett bibliotek.

Läs mer om utmärkelserna och stipendiet här

Annonser