allt for sverige 2022 deltagareÖvre raden från vänster: Sally Franson, Melody Eisler, Sharon Fabriz, Nicole Archer, Bret Goss, Jonathan Strand och Brittany Pearson. Nedre raden från vänster: Michael Palmer, Trevor Ohlsen och Erika Newell. Längst fram Anders Lundin. Foto: Martin Frick /SVT
Nu på söndag är det premiär för den nya säsongen av Allt för Sverige. En slaktare, en försäljare och en framgångsrik författare finns bland de tio svensk-amerikanerna som tävlar om att hitta sina svenska rötter i programmets tionde säsong. Som i värsta fall kan bli den sista.

Sommaren 2020 ställdes inspelningarna av Allt för Sverige in på grund av pandemin och många av oss har längtat länge efter den nya säsongen, som spelades in i somras.

Säsongspremiär för det första av den tionde säsongens åtta avsnitt blir det nu på söndag, den 16 januari, klockan 20.00 i SVT1 och på SVT Play. 

Som brukligt får vi möta en en brokig skara med vitt skilda livhistorier. Bland annat får vi lära känna ett stjärnskott på den amerikanska författarhimlen, Sally Franson, vars bok A Lady's Guide to Selling Out nyligen har erbjudits filmrättigheter av skådespelerskan Meg Ryan. Programledare är Anders Lundin.

I en artikel i tidningen Aftonbladet kan du läsa mer om årets deltagare.

Programmet läggs på is

Men en desto tråkigare nyhet är att den tionde säsongen av Allt för Sverige också kan bli den sista på ett tag – SVT har nämligen fattat beslutet att en ny säsong av programmet inte kommer att spelas in i sommar.

Det var Aftonbladet som gick ut med den nedslående nyheten strax innan jul och även om det inte är klart uttryckt tycks det vara en fråga om ekonomi. Förhoppningen finns fortfarande att en elfte säsong ska spelas in senare, kanske under nästa år.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser