Gunilla Nordlund och ­Elisabeth Renström. Foto: Sveriges RadioGunilla Nordlund och ­Elisabeth Renström. Foto: Sveriges Radio

I dag började en ny säsong av programmet Släktband i P1. Av de kommande avsnitten att döma verkar det bli en riktigt spännande säsong med avsnitt om bland annat förskingring av ett arv, en småtjuv och en av de största illegal abortörerna.  

Den nya säsongen kommer att bestå av 10 avsnitt. Det första avsnittet handlar om juristen Johannes Heüman som förskingrade ett stort arv genom att förfalska en namnteckning, och sändes i P1 klockan 10.35 i förmiddags. Det finns också att lyssna på här

Kommande avsnitt

Nästa vecka, måndag den 13 december, sänds nästa del som kommer att handla en del om brevkommunikation mellan fångarna på Härnösands fängelse, och kanske mest av allt om Margareta Westerlund som hamnade där efter att länsman vid en husrannsakan funnit mängder av stödgods hemma hos henne.

Veckan därpå, den 20 december, blir det ett avsnitt om en av 1930-talets stora abortörer i Stockholm.

Släktband är sedan 2004 Sveriges Radios program om släktforskning. Programmet görs av Gunilla Nordlund och Elisabeth Renström.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button