Kommer Carina Bergfeldts amerikanska halvbror att trivas tillräckligt bra i Sverige för att ta med sig fru och barn och starta ett nytt liv? Svaret får vi kanske i den nya dokumentärserien Det här är ditt land. Foto: SVTKommer Carina Bergfeldts amerikanska halvbror att trivas tillräckligt bra i Sverige för att ta med sig fru och barn och starta ett nytt liv? Svaret får vi kanske i den nya dokumentärserien Det här är ditt land. Foto: SVT

Ett DNA-test hjälpte journalisten Carina Bergfeldt att hitta sin halvbror i USA. I juni avslöjade hon att en dokumentärserie om broderns upplevelser av Sverige var på gång, och på torsdag har den äntligen premiär i SVT1.  

För två år sedan fann SVT:s programledare och USA-korrespondent Carina Bergfeldt en hemlig halvbror genom ett DNA-test. Brodern själv, Jeffrey Nielsen, var själv helt ovetande om sina fem syskon och biologiska far i Sverige. Sökandet efter den hemliga brodern har tidigare skildrats i dokumentären ”Min hemliga bror”. 

I den nya dokumentärserien "Det här är ditt land" är det istället Jeffreys upplevelser av sin svenska familj och den svenska kulturen som skildras. 

Dokumentärserien sänds i fyra delar med start den 25 november klockan 21.00 i SVT1, men för den som inte vill vänta till torsdag finns den första delen redan nu på SVTPlay.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button