Ett tredimensionellt träd beprytt med fotografier blev resultatet av konstnären Sandra Englunds släktforskning. Foto: Patricia Ståhl/Sveriges Radio.Ett tredimensionellt träd beprytt med fotografier blev resultatet av konstnären Sandra Englunds släktforskning. Foto: Patricia Ståhl/Sveriges Radio.

Gävlekonstnären Sandra Englund fick genom sin släktforskning reda på att hon har sitt ursprung i resandefolket. Nu gestaltar hon sin släkts historia i ett konstverk, som visas i utställningen "Om ett enda liv...?" på Länsmuseet Gävleborg. 

Sandra Englund fick genom släktforskning vetskap om att hon härstammar från en släkt som tillhör resandefolket. Efterforskningar i olika typer av arkiv, bland annat "tattarinventeringen" som gjordes under andra världskriget, har gett vidare uppgifter om bland annat när släktingarna levde och vad de arbetade med.

För att berätta sin egen historia har Sanda Englund skapat ett fysiskt släktträd med fotografier. Trädets ena arm representerar hennes mamma och mormors släktgren, och den andra representerar hennes pappas och farfars. 

Lyssna på inslaget om Sandra Englund i Sveriges Radio P4 

Utställningen "Om ett enda liv...?" visas på Länsmuseet Gävleborg till och med den 21 november 2021. Läs mer: lansmuseetgavleborg.se

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button