Så här kommer omslaget till Sveriges dödbok 8 att se ut. Så här kommer omslaget till Sveriges dödbok 8 att se ut.

I vinter kommer den populära databasen Sveriges dödbok tillbaka i en åttonde upplaga. Så får du först av alla reda på när den finns att köpa.

Sveriges dödbok 8 kommer att innehålla personer avlidna åren 2018–2020, som tillkommit sedan den tidigare versionen släpptes.

Men den kommer också att sträcka sig ytterligare 30 år bakåt i tiden räknat från 1860. Skickliga registrerare har nämligen kompletterat med avlidna åren 1830–1859. Stora kvalitetsförbättringar av tidigare inmatat material har också gjorts.

När släpps Sveriges dödbok 8?

Sveriges Släktforskarförbund hoppas kunna ge ut Sveriges dödbok 8 lagom till att julhandeln drar igång på riktigt i början av december. Något bestämt datum finns dock inte än, utan den som är extra angelägen att köpa den nya dödboken uppmanas att hålla ett öga på förbundets informationskanaler:  

Rötterbokhandelns nyhetsbrev

Du som prenumererar på nyhetsbrevet får först av alla veta när Sveriges dödbok 8 finns att köpa. Du får också ta del av andra produktsläpp, rabatter och helgerbjudanden, direkt i din inkorg. Här skriver du upp dig för nyhetsbrevet

Sociala medier och Rötter 

Du kan så klart också hålla ett öga här på Rötter och i Sveriges Släktforskarförbunds sociala kanaler: Facebook, Instagram och Twitter.

Mer om Sveriges dödbok

  • Sveriges dödbok tas fram av frivilliga krafter i projektet Namn åt de döda (NÅDD) som har pågått sedan 2002.
  • Sveriges dödbok 8 täcker åren 1830–2020 och innehåller namn, födelse- och dödsdatum, civilstånd, dödsförsamling och adress till i stort sett alla svenskar som dog mellan dessa år, totalt mer än 15 miljoner människor.
  • Databasen levereras som USB i en lyxig ask och fungerar bara på PC.

Mer läsning: Mot en ny version av dödboken till jul (Rötter 16 juni 2021)

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser