Familjen Bram på torpet Nytorp, Råröd. Foto: Johan Johansson/Bohusläns museum.Familjen Bram på torpet Nytorp, Råröd. Foto: Johan Johansson/Bohusläns museum.

Släktforskningens dag som firas den 15 januari 2022 kommer att ha temat släktplatser. Låt dig inspireras till att nya vägar i din släktforskning.

Släktforskningens dag inträffar varje år den tredje lördagen i januari. Då håller många släktforskarföreningar, hembygdsföreningar, arkiv och bibliotek öppet hus och arrangerar aktiviteter för släktforskningsintresserade.

Årets tema hoppas vi kan inspirera till att ta reda på mer om platser, hemtrakter eller kanske bostäder som varit betydelsefulla för släkten. För med utgångspunkten i dina förfäders gård, torp eller hembygd kan du lägga ytterligare en dimension till din släktforskning och upptäcka helt nya källor.

För dig som är engagerad i en förening med planer på att fira dagen finns nu inspirerande artiklar, länkar och affichmall på Släktforskningens dags sida här på Rötter. 

Släktforska på orter och platser

Den planerade handboken med arbetstiteln "Släktforska på orter och platser" kommer tyvärr inte att kunna färdigställas som planerat i höst. Planerna på att ge ut en sådan handbok kvarstår, men det kommer inte att kunna bli aktuellt förrän troligast under 2023. 

 

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser