digital kurs fri bild attribution needed nyBild från freepik - www.freepik.com, https://www.freepik.com/photos/coffee

Med jämna mellanrum bjuder Sveriges Släktforskarförbund in till utbildningar i hur man lär ut och håller kurser i släktforskning. I höst ”tjuvstartar” de båda inplanerade kursledarkurserna i Karlstad och Hässleholm med en digital halvdag. Kurserna fortsätter sedan i fysisk form under nästa år.

Genom att starta upp kursen digitalt för att sedan gå över till att ses i respektive stad hoppas kursledarna att kursdeltagarna både kan komma i gång bra, få tillfälle att använda den digitala kursformen och även får chansen att lära känna varandra på plats.

Kursledarkurs Steg 1: Digital halvdag 2021 + fysisk fortsättning 2022

Målet med kursen är att du som kursledare ska känna dig säkrare i din roll. Syftet är också att underlätta för Sveriges Släktforskarförbunds medlemsföreningar som vill satsa på kursverksamhet.

Kursen tar upp pedagogik och tillsammans med tips och knep som kan vara bra för den som vill hålla en släktforskarkurs. Deltagarna förutsätts ha goda förkunskaper i släktforskning.

Kursen kommer att hållas på två olika platser i landet: 

  • Digitalt 24 oktober 2021, med fortsättning i Karlstad 29–30 januari 2022
  • Digitalt 14 november 2021, med fortsättning i Hässleholm 12–13 mars 2022

Allmän information

Anmäl dig senast en vecka före kursstart via e-post till . Ange om du haft någon släktforskarkurs tidigare och om det är någon/något släktforskar- eller hembygdsförening eller studieförbund som står bakom din anmälan.

Läs mer om kursledarutbildningen och hur du anmäler dig här

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button